Medaile z Olešné a Labe

Rychlostní kanoisté TJ Ostrožská Nová Ves absolvovali na úvod školního roku dvě soutěže. V sobotu, 31.srpna si zazávodili o Putovní pohár Frýdku-Místku na přehradě Olešná, kde si kromě klasických disciplín na dlouhé trati zkusili také štafety a modifikaci kajak krosu. V této netradiční disciplíně si při své premiéře vedl nejlépe patnáctiletý Jiří Uvíra z Kudlovic a zvítězil.

O týden později sbírali pádlující ze Slovácka medaile na Labi pod Kunětickou horou, kde se v 27.ročníku Poháru Sezemic bojovalo nejen o hlavní trofej, ale i poháry věnované Českým klubem olympioniků. Sportovci Ostrožské Nové Vsi se objevili na stupních vítězů patnáctkrát a celkově obsadili osmou příčku. Nejvíce se dařilo osmnáctileté kajakářce Nikole Balcarové, která i v konkurenci žen byla druhá na pětistovce a třetí na 200m. Ač kajakářka, tak byla zlatá v mixu spolu s domácím Al-robaiem na kanoi! Mladým kanoistům, kajakářům, kajakářkám a kanoistkám předávali ocenění dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor, který dokonce zaklekl do deblkanoe se svým bývalým parťákem z mládežnických dob Martinem Suchomelem, legendární československý diskař Imrich Bugár či předseda sekce rychlostní kanoistiky ČSK Jan Boháč. Přítomen byl i finalista olympijských her v Paříži, kajakář Daniel Havel nebo předseda slovenské rychlostní kanoistiky Róbert Petriska. Dějištěm klání, jehož vrchním rozhodčím byl Tomáš Mlčoch a komentátorem Vít Pjajčík projížděli rovněž účastníci Východočeského vodáckého maratonu.

Tento víkend hlavní českou sezónu zakončí mistrovství republiky na dlouhých tratích, které se uskuteční v nové lokalitě u Pardubic; ve Stéblové – Hrádku. (podrobnosti: https://www.kanoe.cz/rychlostni-kanoistika/mistrovstvi-cr-na-5-km)